דיווחים שונים בכספים של מוסד חינוכי

שאלה:

שלום וברכה!
אני עובד במשרה ניהולית במוסד חינוכי. כאשר יש לי אחריות על תקציבים [העברתם לספקים שונים וכו'] לעיתים אני מקבל הוראות להעביר כספים שלא בצורה הכי מדוייקת מבחינת החוק ואו הדיווח שניתן להורים על המשלמים למוסד. [ישנם תשלומים שהמוסד מקבל מהמדינה לצרכים מסוימים, וישנם תשלומים שהמוסד מקבל מההורים לצרכים מסוימים]

לפי הידוע לי, בהרבה ממסודות החינוך [אם לא בכולם….] עושים שינויים מסוימים…. [כמובן, הכל לטובת התלמידים במוסד, ושקל לא הולך לכיס של מישהו פרטי חס וחלילה] האם זו בעיה? ואם כן, האם זו בעיה שאני מקבל הוראות לעשות זאת ולא ממש המחליט על כך?

אתן דוגמא : ישנם תקציבים שמיועדים "רשמית" להצגות ומוזיאונים וכו', בפועל משתמשים בזה גם לצ'ופרים בנושאים שקשורים להצגות וכו'

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שנכנס למוסד ומשתמשים בו לטובת ניהול המוסד, אין זה גזל. הכסף שנכנס לצרכים מסוימים מסכימים שיערכו שינויים קלים לטובת המוסד. איסור גזל מתחיל שמדווחים הצהרות שווא או שלוקחים כספים לצרכים אישיים. אבל אם הכסף הולך לטובת המוסד אין כאן חשש.

בהצלחה.