פתיחת מקרר בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אני מכירה אדם שלא פותח את דלת המקרר בשבת למרות שיש פיקוד שבת שפועל במקרר במהלך השבת , האם זו נחשבת חומרה שאינה צריכה בכלל ואין לקחת דוגמא מאדם כזה ?
פתיחת דלת המקרר מותרת לכתחילה אם יש פיקוד שבת למרות שזה פתיחת דלת של מחשיר חשמלי שמחובר לחשמל ? כמו כן גם דלת תנור אפיה .
כלומר השאלה שלי היא כיצד יתכן שההלכה מרשה לפי כל הדעות המחמירות גם , שפתיחת דלת מקרר מותרת למרות שהוא עובד ומחובר לחשמל ? גם אם פתיחת הדלת לא משפיעה על עבודת המקרר ? מכשיר חשמל בשבת כמו תנור , מיחם , מקרר מותרים למרות שהם חשמליים ומחוברים לשקע חשמל. מדוע ?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש פיקוד שבת מוסמך ממשמרת השבצ או המכון הטכנולוגי להלכה אין שום ענין שלא לפתוח את המקרר וזו סתם טעות. אין כל בעיה לפתוח מכשיר חשמלי ככל שזה לא משפיע על פעולתו והפתיחה נצרכת כדי להוציא משם אוכל. דינו כמו ארון. גם אם זה היה נחשב כלי שמלאכתו לאיסור, מותר לטלטלו לצורך גופו ומקומו.