שירים

שאלה:

האם מותר לשמוע שירים שמוזכר בהם אלוהים ולא אלוקים? או שאין בעיה, אם כן איזה?
תודה!

תשובה:

אין איסור לשמוע למרות שהזמר עובר באיסור של הזכרת שם שמים לבטלה. ראשית נראה שאין כאן הנאה ספציפית דוקא מהזכרת שם שמים, ההנאה היא מכללות השיר, ואין בכך תוספת הנאה, שנית, הוא כעין קול מראה וריח אין בהם משום מעילה, כלומר אין כאן משהו ממשי שאת נהנית מהאיסור שהוא עושה.