מכירת מצרכים ביוקר

שאלה:

ב"ה
שלום לרב
האם חנות של ירקות ופירות רשאית למכור ביוקר גדול – פי שתיים ויותר מהמחיר בחנויות גדולות? האם יש בזה גדר של שתות וכדומה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

איסור אונאה חל כאשר מוכרים שישית יותר ממחירי שוק. היום המחיר שוק מתנדנד ולכן קשה להעריך מתי זה אונאה. חנות קטנה לא אמורה להתחרות עם מחירים של סופרים גדולים. אבל אם החנות הקטנה דורשת מחיר כפול מחנויות קטנות אחרות, ואין סיבה של שכירות גבוהה יש בכך איסור אונאה. כמו כן חנות שמוכרת מוצר יותר משישית מהנות היקרה בשוק יש בכך איסור אונאה, אא"כ החנות נמצאת בקניון שמשלמים שכירות גבוהה וכדו'.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ערוך השלחן חו"מ סימן רכז.