לשון הרע בשיחה אישית עם נער מתמודד

שאלה:

כשאני מדבר עם חברותא צעירה שלי, יוצא לפעמים שהוא מספר לי דברים (חלקם שליליים) על חברים שונים שיש לו ועל ההתמודדויות שיש לו איתם. אני לא מכיר אותם כל כך אבל כן מזהה את הפרצופים שלהם. מה עליי לעשות? אני לא פסיכולוג שלו אלא סתם חברותא שמדבר איתו על החיים. האם כאן ראוי להימנע מלדבר על אנשים? האם עליי להעיר לו על כך שאיני רוצה לשמוע לשון הרע? או האם נאמר שאין כוונתו להעביר שמועות רעות הלאה אלא בעיקר לספר לי על חייו ובתוך כך הוא מזכיר את ההתמודדויות שיש לו ואין בכך בעייה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא סתם הוא שופך ליבו בפניך, אלא אתה מסייע לו בעצה נכונה, איך לתקשר וכיצד להגיב ולהתמודד, אתה גם יודע ומבין שמלחמות כאלו בין נערים זה דבר שכיח ולא מעיד משהו על אופיים וכו', ולכן נראה שזה בכלל לשון הרעלתועלת שמותר. כמובן שגם מצד חינוך, יש להעיר לו בעדינות כאשר הזכרת שם הנער אינה נצרכת, שניתן לספר גם בלי שמות וזה יהיה יותר טוב.

בהצלחה רבה, המשך לעשות טוב!