ברכה על קציצה מכוסמת עם ירקות

שאלה:

שלום, קציצה שעושים אותה מכוסמת טחונה וזה חלק נכבד מהקציצה (הטעם הוא ניטרלי יחסית, אבל טעים, כמו קמח בערך, לא טעם חזק) ויש בה חתיכות ירקות או ירקות מגוררים. מה מברכים בבקשה?
אם התשובה זה לפי הרוב, אז האם הולכים לפי משקל או נפח?

תשובה:

הולכים לפי הרוב והרוב נמדד לפי נפח ולא לפי משקל. כמובן במידה ומדובר בכוסמת שהיא קטניות ולא בכוסמין שזה מיני דגן, וכל שיש בו מחמשת מיני דגן ברכתו מזונות למרות שזה מיעוט.

מקורות:

ראה משנה ברורה בתחילת סי' רח.