ocd

שאלה:

שלום הרב,
כאשר אני מתפלל או לומד גמרא אז אני מרגיש טירדה שאני חייב לחזור על המילה הקטע שאמרתי שוב או ש…(זה לעילוי נשמת גוים, או עבודה אם אני חושב על פסל [חס ושלום])
האם אני יכול להתעלם מכל ולא לחשוש לשום איסור?יש כאן בעית מנחש?
תודה רבה הרב

תשובה:

להתעלם לגמרי לגמרי, אל תחזור פעמיים זה רק יעצים לך את הבעיה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לשואל היקר, אוכל לייעץ לך מהכרות עם אדם קרוב אלי מאוד שסבל מOCD קשה ומטריד, ברגע שתאמין שזה שקר אחד גדול כל מה שהוא מנסה למכור לך, ותהיה נחוש בדעתך (וזה אפשרי עם הרבה תפילות להשם יתברך) אתה תקטין אותו כל כך עד שילך ויעלם לו…
    זכור כי הוא מנסה "לנפנף" איפה שיש גחלים לוחשות על מנת להבעיר אש (שקרית לגמרי – אשליה מטופשת וללא כל אחיזה במציאות!).
    אל תתן לו מצע של גחלים כלל, הוא ילך לו כמו כלב נובח שמרגיש שהאדם עליו נובח איננו מתרגש ממנו כלל..
    בהצלחה!