האם מותר לעשות נטילת ידיים בשירותים או שעדיף ליטול בכיור שיש בו כלים

שלום וברכה
אצלי בבית קיימים שני כיורים, האחד במטבח והשני במקלחת + שירותים.
היות ויש תמיד כלים בכיור של המטבח האם זה בסדר לנטול ידיים בבוקר במקלחת ולצאת מהמקלחת לברכה?

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה אין ליטול ידיים בחדר שיש בו שירותים אלא אם כן אין אפשרות אחרת, ועדיף ליטול ידיים בכיור המטבח, ואין לחשוש לכלים הנמצאים בו, כיון שרגילים לשוטפם אחר כך לפני שימוש נוסף בהם.

מקורות:

לענין נטילת ידיים בכיור שיש בו כלים תוכל לראות כאן. ולענין נטילת ידיים בחדר שיש בו שירותים בחדר שיש בו מקלחת דעת רבים מהפוסקים (מנחת יצחק ד,לו יביע אומר ז,כז ועוד) שכיון שיש בו עוד תשמישים ניתן ליטול בו, אמנם כל זה במקום שאין אפשרות אחרת, אך כאשר אפשר ליטול בכיור שיש בו כלים עדיף ליטול שם, מכיון שיש רוח רעה מבית הכסא וכאשר יוצא משם צריך ליטול שוב ידיו כנפסק בסי' ד' סעיף י"ח, וראה עוד באריכות ביביע אומר חלק ג' סימן א' וב' ובילקוט יוסף סי' ד' סעיפים פג ואילך.