שמן זית לחנוכה

שאלה:

בס" ד
שלום וברכה
ידוע שהמהדרין מן המהדרין מקפידים דווקא להדליק נרות חנוכה בשמן זית הראוי למאכל.
השאלה שלי היא , האם כל שמן זית הראוי למאכל זה נחשב הכי מהודר רק מעצם היותו ראוי למאכל , או ששמן זית למאכל שעולה 20 שח לבקבוק פחות מהודר להדלקה משמן זית למאכל שעולה 40 שח ?
ולגבי הפתילות ,
יש המקפידים דווקא שיהיו מצמר גפן ויש שמשתמשים בפתילות רגילות המכוסות שעווה, האם ברגע שהפתיל נרטב בשמן זית זה מהודר כמו פתיל צמר גפר ספוג בשמן ?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

לא מדוייק שהמהדרין מקפידים על שמן ראוי למאכל, הגרי"ש אלישיב כך הידר, אבל זה הידור פרטי שלו שאינני מכיר לו מקור נוסף.

את יכולה בהחלט להדליק בפתיל מכןסה שעווה וזה מהודר בהחלט.