עובד שמצ'פר עובדת

שאלה:

שלום הרב,
אני עובד בחברת הייטק שבה יש מערכת שעובד יכול 'להכיר תודה' על עבודה טובה של עובד אחר שעזר לו והוא בעצם שולח לו כמו 'דמי כיס' של 25$. כשזה נשלח גם אותו מנהל של אותו עובד יודע שהעובד קיבל את הבונוס על פעילות טובה שעה בחברה.
החברה כמובן מעורבת – האם מותר לעובד לשלוח לעובדת אחרת בונוס כזה כשהמטרה העיקרית היא לידע את המנהל שלו על הפעילות של אותו עובד(שבדרך כלל המנהל איננו יודע מפעילות זו עקב ריבוי המשימות)?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לעשות זאת, בתנאי שהעובד יודע לעשות שזה יגמר בזה… הרי טבעי שהיא תגיע להודות וכו', תגיב לתודה בנימוס ובכבוד, אבל לא בחברות ובקלות ראש, כך זה יגמר בענין זה וזה בסדר.

בהצלחה