לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נוסח הבקשה בקברי צדיקים – דורש אל המתים

שאלה:

החיי"א והמשנ"ב פוסקים שבקברי צדיקים לא יבקש מהמתים שיתפללו וכד' אלא רק יבקש מה' בזכות הצדיק.
איך זה מתיישב עם הגמ' המפורשת שלא נגלה מקום קבורתו של משה כדי שעם ישראל לא יבוא ויבקש משה עמוד בעדינו ועומד משה ומבטל הגזירה.
מפורש בגמ' שביקשו ממשה רבינו
[יש עוד ראיות, אבל זה הראיה לענ"ד הכי מפורשת]

תשובה:

לא כתוב שזה מותר לעשות כך, כתוב שיש חשש שמא יעשו כך… ואדרבה… בגלל זה לא נודע מקום קבורתו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השואל מדבר על הנדון האם מותר לפנות למתים שיתפללו עלינו, יש דיון רחב כזה גם לגבי מלאכים, הפיוט מכניסי רחמים ועוד. עשה בחיפוש אצלנו על דורש אל המתים ותמצא כמה תשובות בענין זה.