מקח טעות עם גוי

שאלה:

הזמנתי באתר ממוכר גוי חפץ בצבע מסויים, החפץ הגיע אבל בצבע אחר, האם מותר לי לדרוש את הכסף בחזרה? (בטענה שהחבילה לא הגיעה).
חשוב לומר שאם אומר שהחפץ הגיע אבל בצבע שונה יכול להיות שלא אקבל החזר כספי או שאקבל החזר חלקי ולכן הטענה שלי תהיה שלא קיבלתי כלל את החבילה.

תשובה:

שלום וברכה, אתה צריך לספר את האמת ולומר שקיבלת צבע אחר, ויש לך זכות לבטל את העסקה בגלל שינוי הצבע, ואסור להערים ולהוציא מהם כסף או מוצר נוסף, שאסור להטעות את הגוי. ובפרט שניתן לעקוב אחרי המשלוח להוכיח שאכן קיבלת את המשלוח ויש חילול השם בדבר.

בהצלחה.

מקורות:

הרמ"א בסימן שמח הביא מחלוקת לגבי הדין שלהטעות את הגוי, והפוסקים נוקטים שלהטעות את הגוי אסור ורק אם טעה מעצמו מותר. ואם יש חשש חילול השם אסור גם אם טעה הגוי מעצמו.