כלאים בעציץ

שאלה:

יש לי במרפסת (לא מקורה) עציץ גדול מפלסטיק (קצת מסובך להרימו ולבדוק האם הוא נקוב או לא), בחלקו אני מגדל גפן, ובחלקו השני אני מגדל כוסברה.
רציתי לשאול האם יש בעיה הלכתית במעשה זה.
אשמח לקבל תשובה מהירה וכן את שם הרב העונה.
בברכת חורף בריא

תשובה:

שלום וברכה

יש הבדל בענין זה בין גפן יחידה לכרם, והדין כך: בגפן יחידה, יש להרחיק את הגזע של הגפן מהתבואה או הירקות שישה טפחים – 58 ס"מ, וגם להקפיד שהגפן לא תאהיל עליהם, אפילו הם רחוקים מהגזע יותר מהשיעור הנ"ל, ראה רמב"ם כלאים פרק ו הלכה יא ופרק ז הלכה א. מכרם יש להרחיק ארבע אמות 2-2.4 מטר. ומלבד זאת שלא יאהיל ראה רמב"ם שם. ההגדרה של גפן יש בה הרבה כללים.