זכר שנמשך רק לזכרים?

שאלה:

שלום,
אני אברך בן 30 נחשב אברך חשוב.
לומד בכולל, ומצליח .
לצערי, מאז ומתמיד אני מתמודד עם משיכה מינית לגברים
ורק לגברים נשים דוחות אותי .
אני חי מאוד טוב עם אשתי היא יודעת שאני לא כלכך מתלהב מקיום המצווה וזה בסדר מבחינתה .
ברוך ה' בשנים האחרונות אני כבר לא נכשל עם גברים. ואני שומר על עצמי
השאלה היא
א. האם אני צריך לא להסתכל על גברים?
ב. האם יש לי איסור יחוד עם גבר (באופן שאני לא חושש שאכשל איתו)
ג. האם אסור לי ללכת למקווה?
ד. כשאני מקיים את המצווה אני צריך לחשוב על גברים כדי להתעורר, האם מותר לי(היתה תקופה ארוכה שניסיתי לא לחשוב על גברים, ולא הצלחתי לתפקד אפילו עם תרופה )?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שעליך להזהר הן ביחוד והן בהסתכלות המביאה לידי הרהור. הרהורי עבירה ודאי אסורים גם באיסור גם גברים, ראה גם ברש"ש למסכת כתובות (דף ט ע"א), שכתב לחלק, בין "מחשבת עבירה" ל"הרהור עבירה". והיינו, שכאשר אדם מחשב מחשבה בעלמא לעשות עבירה פלונית לאחר זמן, אין הקב"ה מצרף זאת למעשה ואין בכך כלום, אבל כשמהרהר בדבר ומצייר בליבו היאך יעשה הדבר ומה טעם ועונג יש בעבירה זו, טימא מחשבתו, וצריך כפרה גם אם אין כוונתו לעשות זאת בפועל. וכשר שיש באיסור זה לא תקרבו לגלות ערוה כמו שכתב הרמב"ם באיסורי ביאה פ"כ כך גם הרהורי עבירה יש בזה. וגם לגבי יחוד, אמנם כתוב שלא נחשדו ישראל על משכב זכר ולכן אין איסור יחוד, אבל אתה בעצמך מעיד שכבר נכשלת בזה, ומשיכה עדיין יש לך אז עליך להזהר גם ביחוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1