פירסום ספר חזון איש בוורד

שאלה:

באחד מהפורומים (פורום לתורה) ביקש מאן דהוא להעלות את ספר החזו"א בקובץ וורד. יש לי את זה בוורד. האם מותר לעשות זאת? יש לציין שספרי החזו"א נמצאים בקובץ פי די אף באתר היברובוקס.

תשובה:

שלום וברכה,

לא ידוע לי לגבי הזכויות של ספרי החזו"א האם הזכויות שמורות למשפחה. שמעתי שהיה מו"מ עם אוצר החכמה בדבר. ובפרוייקט השו"ת של בר אילן לא מופיע החזו"א [רק לחיפוש], ולכן אם הזכויות שמורות אסור להחזיק את הגרסם וורד, וכ"ש לא להעביר לאחרים.

בהצלחה.