סנדק שלא מאמין בעולם הבא

שאלה:

לא יודעת מה לעשות…. בע"ה צריכה ללדת עוד חודש וחמי יהיה הסנדק הוא בן אדם לא מאמין ולא מאמין שיש עולם הבא לא בא לי שהוא יהיה הסנדק ויעביר לילד שלי מידות לא טובות אבל אם לא אסכים בעלי יריב איתי כבר קרה שהיה בינינו פיצוץ על זה שאמרתי לו שאני רוצה שרב יהיה הסנדק.
מצד אחד זה שלום בית ומצד שני בא לי לבכות מהמחשבה שהוא יהיה הסנדק
מה לעשות??

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, ברכות לרגל השמחה העתידה, שתהיה לידה קלה בריאה ושמחה, ושיהיה לכם תמיד רק נחת וכל הברכות.

לעצם הענין כדאי לנסות לשכנע אותו שיהיה סנדק ירא שמים, שכתב הרמ"א שזה ענין חשוב, אבל בכל מקרה אין להפר שלום בית על הדבר הזה חלילה! צריך לדעת שכל הדברים הסגוליים כמו סנדק זה דבר טוב וכו' אבל זה לא מה שיקבע את עתיד הילד, ואין כאן איסור, זו סגולה, וסגולה יותר חשובה לשמור על שלום בית ולא לפגוע באבא. טהרת נפשו של הילד תשמר בעזרת ה' לא על ידי סנדק כזה או אחר, אלא על ידי הבית שבו הוא יגדל, אם יהיה ביתכם בית של תורה רוממות, יראת שמים ומידות טובות, שישמרו עליו מסרטים ומשחקי מחשב ממכרים וכל שאר השטויות, אלו הם הדברים החשובים והקובעים באמת. תנו לו בית של שמחה יהודית אמיתית ויראת שמים, ותדעו רק נחת וכל טוב.

בהצלחה