מנהג שלא התניתי שיהיה בלי נדר

שאלה:

שלום
יש לי 3 שאלות בעניין נדרים:
1.אימי נוהגת להדליק בכל הדלקת נרות נר נשמה לעלוי נשמת אביה.
קרה לפני כמה זמן שהיא נעדרה מהבית 2 שבתות(רצוף) ואני הדלקתי במקומה את הנר נשמה. ( אחרי זה התברר לי שהיא גם הדליקה) שבת אחרי זה שוב הדלקתי כי זה היה היארציט שלו, אני לא זוכרת אם בפעם הראשונה שהדלקתי אמרתי "בלי נדר" האם אני צריכה לעשות התרת נדרים?
2.במשך כמה שנים כמעט כל בוקר היתה עוברת משהי בכיתה שלי ואוספת צדקה לארגון מסויים, אני נתתי הרבה פעמים( ודאי היו 3 פעמים רצופות)
בעקבות זה הייתי נותנת צדקה גם בבית כמעט כל בוקר. (לא לארגון הזה)עכשיו אני כבר לא לומדת שם האם אני צריכה להמשיך לתת צדקה בכל בוקר?
הייתי נוהגת לתת את המעשרות שלי לארגון מסוים מפאת נוחות כי הקופה שלהם הייתה בבית. האם עכשיו אני יכולה לתת למשהו אחר? או צריך התרת נדרים?
תודה רבה !!

תשובה:

בכל המקרים האלו לא צריך התרת נדרים. במקרה הראשון כי הרי רק התכוונת להשלים את ההדלקה של אמא. במקרה השני זה הרי היה רק "כמעט" כל יום, וכן זה היה רק בגלל שהיא הסתובבה, בלי זה לא היית נותנת בהכרח. במקרה השלישי, הרי לא היתה לך כוונה לתת דוקא להם רק זה מה שהזדמן.

בהצלחה