מזוזה שהיתה קבועה בחדר ורוצים לקבעה ביציאה מהדירה לגינה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

מזוזה שהייתה קבועה בכניסה לחדר כהלכה. בדקו אותה ונמצאה תקינה. ורוצים כעת לקבוע אותה בפתח היציאה של הדירה לכיוון הגינה [דירת קרקע].
האם זה מותר או שיש בכך הורדה בקדושה, כי קודם היתה בפתח שחובה לכולי עלמא לשים וכעת שמים ב"כניסה" מהבית לגינה. [יש תקרה קטנה ביציאה לגינה אך קטנה מ- ד ' אמות על ד' אמות , ואז הגינה].

האם זה מותר או יש בעיה בכך?

הערה: בחדר המקורי ממנו לקחו את המזוזה לבדיקה, כבר קבעו מזוזה חדשה.

תודה מראש.

תשובה:

זה בהחלט נחשב הורדה בקדושה, ולו רק מחמת המחלוקת שיש באיזה צד לקבוע מזוזה זו.

מקורות:

על כך שאין לקבוע מזוזה שחיובה ודאי לכזו שהוא מחמת חומרא או שחיובה מן התורה לזו שמדרבנן, ראה בהרחבה ממקורות רבים בס' שערי המזוזה פרק יד סעיף כ.