ביטול עסקה תוך 14 יום

שאלה:

ביצעתי עיסקה טלפונית מול מערכת של חוברות תורניות על מנת לקבל בדואר אחת לחודש. שילמתי באשראי תשלום אחד ועוד טרם התחלתי לקבל את החוברות. ברצוני להתחרט. במערכת אומרים שלא ניתן לקבל כסף בחזרה אפילו שהחוק אומר שבתוך 14 יום חייבים להחזיר לי את כספי. האם אפשר לקחת את החוק הזה לצידי ולדרוש מהם את התשלום הנ"ל?

תשובה:

שלום וברכה,

פוסקי זמנינו סוברים שהחוק של ביטול עסקה התקבל בציבור ולכן דינו כמנהג הסוחרים, ובכל עסקה נעשה כאילו התנו שניתן יהיה לבטל את העסק תוך 14 יום, ולכן יכול הלקוח לדרוש ביטול בתוך הזמן שנהוג לבטל. לפי החוק המוכר יכול להשאיר בידו 5% מהעסקה או 100 ש"ח הפחות שביניהם.

בהצלחה.