המתנת שש שעות אחרי אכילת גבינה קשה שנמסה בתוך מרק

שאלה:

לכבוד רבנים,
האם צריך להמתין שש שעות בין אכילת גבינה קשה לבין אכילת בשר כאשר מדובר במקרה שבמהלך הכנת פיצה או מקר שמו גבינה קשה על בצק (או במרק) ובגלל חום גבינה קשה נמסה?
תודה רבה!

תשובה:

בשולחן ערוך יורה דעה סי’ פט סעי’ ג נאמר, שמה שאין חיוב המתנה לאחר אכילת חלב קודם אכילת הבשר הוא רק בדברים רכים, אבל גבינה קשה שמשהים אותה 6 חודשים קודם אכילתה וטעמה חזק מאוד, יש להמתין לאחריה 6 שעות כמו שיש להמתין אחרי אכילת בשר כי לוקח לה יותר זמן להתעכל כמו בשר. ונחלקו פוסקי זמנינו, בדין גבינות קשות של ימינו כגון “גבינה צהובה” האם דינם כגבינה קשה או שדינם כגבינה רכה, מאחר וגבינה זו הינה גבינה קשה אלא שאינה עומדת ששה חדשים, הגרי”ש אלישיב ושו”ת שבט הלוי ח”ב סי’ לה סברו שאע”פ שהכנתה אינה אורכת זמן רב דינה כגבינה קשה, כיון שנעשית ע”י חומרים שמייבשים אותה כאילו עמדה ששה חדשים, אולם, הגר”א קוטלר והגר”מ מדעברצין ועוד מפוסקי זמנינו נקטו שמאחר ודין המתנה בגבינה קשה אינו מעיקר הדין ואין זה אלא מנהג, אין דיני המתנה בינו לבין בשר נאמר רק בגבינה שעמדה ששה חדשים בפועל. וכמדומה שכך מנהג רוב העולם, והמחמיר תבוא עליו הברכה.

הצטרף לדיון

תגובה 1