ברכה על מאפה בצק שבלילתו רכה

שאלה:

פיתות העשיות מבצק מקמח ומים בלבד ובלילתו רכה ונאפות במחבת ללא שמן מה מברכים עליהם?

תשובה:

שלום וברכה.

התשובה לשאלה זו בעצם תלויה בעד כמה הבלילה היא רכה… יש לנו בהלכה טרוקנין שהבלילה מאוד רכה ודלילה, ולכן אף שבסוף נאפה שם פת וזה קמח ומים הברכה היא מזונות ומעין שלוש, אבל כבר כתב המשנה ברורה בסי' קסח ס"ק פח, שזה בגלל שהבלילה מאוד רכה, אבל אם זה לא רך כל כך, למרות שהיא בלילה רכה – מברכים המוציא כיון שהתוצאה היא פיתה… ומקורו בדברי הרמ"א שם סעי' יד שכתב "דבר שבלילתו רכה שאפאו בתנור בלא משקה דינו כפת ומברכים עליו המוציא", וצורך הענין אין הבדל תנור או מחבת עד כמה שאין שמן וזה נאפה רק מתוך עצמו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם ניתן להרחיב מה גדר בלילה רכה ומה גדר בלילה רכה מאד.
    האם הכוונה שזה נוזלי ביותר כמשקה נחשב רכה מאד אך אם היא כעיסה רכה יכולה להשפך מהכלי אך עדיין נראית כעיסה ולא כנוזל?