נדרה לא לעשן בשבת

שאלה:

א. מי שנדר למפרע, נשאל אם עשה משהו ואמר אני נודר שלא עשיתי, והוא כן עשה.
ב. נדרה שלא תעשן בשבת אם בנה יבריא, ולא עומדת בזה,
ואם אמרה אשתדל, מה עליה לעשות

תשובה:

שלום וברכה

שבועה למפרע במקרה שהזכרת זה נקרא שבועת שקר שזה איסור חמור. יש לזחור על זה בתשובה.

לגבי זה שנדרה שלא תעשן בשבת, יש לעודד אותה שאין כזה דבר "לא עומדת בזה", יהודים בכל הדורות מסרו נפש על השבת! משום מה השתרשה לנו טעות טפשית כאילו שמירת השבת זה איזה בונוס כזה שאנחנו נותנים לבורא עולם אם בא לנו, או ככה בשביל שהבן יבריא, ואם לא הולך זה גם בסדר… זה ממש לא נכון! כל יהודי חייב לשמור מצוות, והשבת היא אחת המצוות היסודיות של העם היהודי, וכל יהודי זכאי לה ומחוייב אליה! התרגלנו כאילו העיקר זה להיות אדם טוב ונחמד, והמצוות זה בונוס… זו טעוות ידידי!

יהודים תחת אימת האינקוזיציה, הנאצים הארורים כל מצב אחר הכי קשה, שמרו על השבת בחירוף נפש, אז בשביל איזו סיגריה מסכנה נאבד את הזהות שלנו? את האמונה שלנו? חלילה!

אנחנו יהודים גאים שעומדים על העקרונות ולא מוותרים!!

תצליחו. בזכות השבת שהיא מקור הברכה תזכו לכל הישועות.