מדוע בלידת נקבה יש יותר ימי טהרה?

שאלה:

מדוע לבן האישה נטמאת לשבוע ואלו לבת הרבה יותר?

תשובה:

שלום וברכה

הרמב"ן בתחילת פרשת תזריע כותב שבלידת נקבה מצטברים יותר דמים ברחם האשה, והיא צריכה יותר זמן להתנקות. מעניין אם חכמי הרפואה היום מכירים את זה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. רק אציין שהכותרת של השאלה היא למה לנקבה יש יותר ימי טהרה [66 ולא 33 כזכר], ובשאלה שאל השואל למה יש יותר ימי טומאה [14 ולא 7 כזכר]… ותשובת הרב המשיב הינה על השאלה למה יש יותר ימי טומאה..

    מעניין לדעת באמת למה יש גם יותר ימי טוהר בלידת נקבה.

  2. זה היינו הך, לפירוש הרמב"ן שמדובר על הליך נקיון הלחות שבנקבה הוא גדול יותר, הדם טוהר הוא רק מותר לחות זו וממילא הזמן בהתאם.

  3. הרש"ר הירש על התורה (ויקרא יב) נותן לזה כמה דברים ממש יפים (אני לא זוכר במדוייק את כולם).
    טומאה זה חוסר במציאות, כמין מוות קטן.
    א. אולי בגלל שלידת נקבה קשה יותר. (בדקתי עם אמי, היא אמרה שזה לא ניתן למדידה ממש).
    ב. הזכר בגלל שעושים לו ברית מילה ביום השמיני, יש שמחה גדולה ובזה היא טהורה מוקדם יותר.
    ג. האמא תצטרך לחנך יותר את הילדה מאשר את הילד, אזמתכוננת לזה מבחינה נפשית יותר זמן וצריכה יותר ימי טומאה וטהרה.

    ממליץ לפתוח במקום :)

  4. לדור היקר. תודה על הציטוט אך לא זכיתי להבין את ב' שכן חז"ל אומרים בדיוק להיפך שהסיבה שהמילה היא ביום השמיני היא מפני שאז היא כבר טהורה ואז יש שמחה להורים (שלא יהו כל העולם שמחים ואביו ואמו עצבים) למרות שגם זה טעון הסבר שכן אדם מן השורה שמח בלידת הילד גם אם זה גרם לריחוק מסויים ביניהם אך לעצם הענין זה מתחיל מכך שכביכול "דחו" את הברית עד שהיא תטהר ולא "הקדימו" את הטהרה לכבוד הברית – עד כמה שאפשר להגדיר זאת ככה