להמליץ לערוך הסכם ממון וצוואה לפי הלכה

שאלה:

הוזמנתי לסדר חופה וקידושין לזוג מסורתי פלוס (אפשר לומר גם חוזרים בתשובה). מדובר בזיווג שני לשניהם.

התגלה לפי לפי תומי שבני הזוג עושים הסכם ממון ביניהם (ואף צוואה) כנהוג בנישואים שניים.

האם אני צריך לדבר איתם על כך שהכל ייעשה על פי ההלכה, או שדי לי בזה שאדאג לכך שיתחתנו כדת משה וישראל, ואין ענייני הממון שביניהם תלויים על צווארי.

ואם צריך אני, מהו הנוהל והדגשים ההלכתיים.

תשובה:

שלום וברכה,

כשהוזמנת לסדר חו"ק אתה אחראי על החלק הקידושין והנישואין של בני הזוג ולא על חלק הממוני, ולכן אתה לא חייב להיכנס לחלק הממוני. אבל אתה כרב כדאי שתייעץ להם שייפנו לדיין שיעבור על הצוואה וההסכם ממון כדי שיהיה לכך תוקף הלכתי.

הסכם ממון צריך להיות בין הקידושין לנישואין, ולכן תחת החופה אחרי הנישואין צריך הבעל לחתום על ההסכם ממון ולסלק את עצמו מהירושה של האשה. [את ההוראה הזו הם לא יקבלו אצל עו"ד]. כמו"כ צוואה צריכה שתהיה הקנאה מחיים כדי שתהיה תוקף לצוואה. ויש עוד פרטי דינים שכדאי וצריך לעבור.

בהצלחה.