כשרויות בבשר

שאלה:

שלום יש לי כמה שאלות בנוגע לכשרויות:
1. האם חייב לאכול בשר שהוא חלק ? ומה זה בשר חלק
2. האם מותר לאכול בשר או עוף/פרווה בכשרות רגילה.
3. האם הכשרויות היחדות שמותר לאכול בהם בשר או עוף הם בד"צ ומהדרין ?
4. האם בחלבי אין בעיה של כשרות רבנות או שגם יש חובה לקנות בד"צ/מהדרין. (למשל אם כתוב חלב ישראל אבל זה רבנות האם זה מספיק ?)

תשובה:

שלום וברכה

המונח ההלכתי שנקרא בשר חלק, פירושו שהריאה נבדקה ונמצאה חלקה ללא סירכות כלל, וכשיטת הבית יוסף, ואכן ספרדים מחוייבים בכך. אבל חשוב להבין, שבמציאות של היום שהשחיטה המונית ומצריכה הקפדה אין סופית כדי שלא להכשל חלילה, אין מקום לפי דעתי לאכול מכשרות רגילה – רבנות, ולא בגלל שאני מפקפק חלילה במעלתם של האנשים המשגיחים שם, אלא משום שלכתחילה זה בנוי גם על הקלות גדולות שיש להם אמנם מקורות בפוסקים אבל בשחיטה המונית עשויים להביא למכשול וחציית גבול, וגם סוג הבדיקות הוא הרבה יותר שטחי ופחות עקבי, שוב אינני אומר שזה חורג מתחומי ההלכה היבשים אבל במציאות של היום דברים עלולים להתפספס ומתפספסים.

אינני רוצה להכנס מה הכשר טוב ומה לא כי אינני מכיר הכל, אני בביתי אוכל בד"ץ עדה חרדית, הרב לאנדא, הרב רובין, שארית ישראל.

בכל מוצר מתועש מומלץ כשרות מהדרין.