משקל מטבח – מסחר

שאלה:

שלום רב,
אני מוכר מוצרים שונים לפי משקל.
את המוצרים אני שוקל במשקל (מטבח), דיגיטלי. על המשקל כתוב – אסור בשימוש מסחרי.
אני מקפיד לא להחסיר מהלקוח אפילו גרם אחד.
שאלתי, מה עליי לעשות בנוגע למכירות קודמות,
האם בעצם השקילה בסוג משקל זה עברתי על איסור. (כי אי הדיוק בסוג המשקל הזה, יכול להיות גם לטובת הלקוח) אם כן מה התקנה?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להחזיק בבית משקל לא מדויק כאשר המשקל נועד למכירה. [אם לא נועד למכירה יש אופנים שיש להקל]. ולכן את העבר לא ניתן לתקן מאחר ויתכן ופעמים המשקל מדייק ופעמים אינו מדייק. ושמא אי הדיוק לרעת המוכר וטובת הלקוח. וכיון שאין חוב ברור אין חובה להשיב. אולם אסור להשהות את המשקל בבית ויש להשתמש במשקל מדויק בלבד.

בהצלחה.

מקורות:

איסור להשהות משקל לא מדויק – שו"ע חו"מ סימן רלא ס"ג.

במקרים מסוימים יש להקל ראה כאן. אולם אדם שיש לו מכירות בביתו וקורה שמשתמש לצורכי מכירה אסור.