מוכר שטעה ומכר במחיר זול

שאלה:

שלום רב,
אני בעל עסק,
לקוחה שאלה אותי מחירים על מוצרים שאני מוכר (בקבוקי שמן ארומטיים).
היא שאלה מה המחיר עבור 3 בקבוקים מאותו סוג ונתתי לה הצעת מחיר (ע"פ המחיר שהופיע באתר שלי בזמן הרכישה)
היא שילמה.
לאחר מכן התברר לי שההצעת מחיר שנתתי לה היה טעות (ע"פ מה שהיה רשום באתר שלי) המחיר שכתבתי לה זה מחיר עבור בקבוק 1 ולא 3 בקבוקי שמן.
האם אני יכול לפנות ללקוחה ולחייב אותה על 2 בקבוקים נוספים אחרי שהיא שילמה?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הצעת מחיר נמוך מהמחיר שנמכר נחשב אונאה למוכר – המוכר התאנה, ויכול המוכר לדרוש את ההפרש הכספי או לבטל את המקח.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רכז שם מבואר שדין אונאה נאמר בין אם מכר מחיר יקר מדאי והתאנה הקונה. ובין אם מכר במחיר זול והתאנה הלוקח. ואם האונאה יותר משתות 17% בטל המקח או שהמאנה יבקש את ההפרש.