לעבוד בשחור ולדווח על אבטלה

שאלה:

שלום,
אני עובדת כרגע כעוזרת למטפלת 3 וחצי שעות 40 לשעה ולפעמים גם 5 שעות וזה בלי תלוש ואני מקבלת אבטלה זה יוצא 2000 לחודש בערך השאלה אם צריך לדווח לביטול על חזרה לעבודה או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לדווח על אבטלה אם בפועל עובד, ויש בדבר משום איסור גזל מהמדינה. ולכן אחרי שהתחיל לעבוד יש להודיע על הפסקת האבטלה. ואין הבדל אם עובד בשחור או לא.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אני עובדת כרגע כבר מלפני חודש אצל מטפלת אני עובדת בתור סייעת-עוזרת אצל מטפלת
    היא משלמת לי ללא תלוש
    אם אני אגיד שעבדתי הם ישאלו אצל מי ואיפה התלוש