להלשין למס הכנסה בגלל אי מתן שרות

שאלה:

שלום רב,
לפני כשנה נפגשתי עם יועץ רכב (שומר תומ"צ לשעבר), שלמתי לו מראש 1500 ש"ח עבור פגישה ואיתור רכב עבורי (אמור להימשך במשך חודש חודשיים לפחות). הוא התעקש לא לספק קבלה ואף ביקש שהכסף יופקד לחשבונו של אביו. (זו האסמכתא היחידה שיש לי לעיסקה) כעבור יומיים רציתי לבטל את העיסקה ולשלם רק עבור הפגישה אך הוא סרב.
בגלל סיבות אישיות ירדתי מענין הרכב לתקופה והקפאתי את ההמשך בהסכמתו.
כעת פניתי אליו שיאתר עבורי רכב אך כששמע ממני מנתק אותי ולא מעונין לספק את השירות ששלמתי עבורו. אני מעונין למסור את פרטי המקרה למס הכנסה בתקוה שכך יחזיר לי את כספי. האם זה מותר הלכתית?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להלשין למס הכנסה, אתה עלול לסבך את המוכר קשות, ויש בדבר משום איסור מוסר. אם יש לך תביעה כספית עליך לתבוע אותו לבית דין. אם הנתבע לא יציית להגיע לבית דין בית הדין יורה לך מה לעשות בהמשך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שפח בדיני מוסר וראה שם בסעיף ט שמי שמוסר את חברו אין לו חלק לעולם הבא. וגם במקרים שמותר לעשות דין לעצמו אסור לומר לשלוח גוי שיוציא ממנו את הכסף. והלשנה למס הכנסה זה הרבה יותר מסוכן ועלול לסבך אותו ואין היתר לדבר.