הונאת דברים בבירור מחירים

שאלה:

היי
אני רוצה להתחיל לעסוק בעיצוב אירועים ,ואני חדשה בתחום ואני לא יודעת מה מחיר שוק שלוקחת מעצבת .אז חשבתי להתקשר למעצבות ולשאול אותן בתור אחת שמתעניינת לברר על עיצוב ומה המחיר ,וככה היה לי אינדיקאציה מה לוקחים …אבל במחשבה שניה אמרתי אולי זה הונאת דברים כי חושבת שאני לקוחה שמתעניינת …
האם יהיה מותר לי לעשות את זה בלי להזדהות בפניהם שאני מעצבת מתחילה שרוצה לברר מחירים ?…כי ככה רוב הסיכויים שלא ירצו לעזור …וזה משהו שמאוד תוקע אותי.
תודה רבה ,תבורכו

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לשאול מוכרים מחיר כשאין שום צד [אפילו צד רחוק] לקנות. ולכן את רוצה לברר כדי לדעת איך לגבות מלקוחות עלייך לומר מראש שאת רוצה לברר. את לא צריכה לפרט שאת רוצה להקים עסק, אבל את צריכה להקדים שמטרתך לבירור מחירים.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ רכח סעיף ד. אולם אם מתנה שרוצה לדעת מחיר אין איסור.