מניעת הריון כשהאישה אינה רוצה

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום,
אני ואשתי זוג צעיר שנשואים כ-4 שנים.
ברוך השם נולדו לנו 3 ילדים: בת ושני בנים
אנחנו במצב כלכלי שבו שנינו סטודנטים שלא עובדים ובלי מקור הכנסה ונעזרים אך ורק בהורים.
אשתי לא מוכנה בשום פנים ואופן לקחת גלולות/פתרון אחר שימנע הריון להמשך.
אני לא מסוגל נפשית להתמודד עם יותר ממה שיש וזה כבר מעל ומעבר בשבילי והיא לא מבינה את זה.
בנוסף 2 ההורים משני הצדדים נגד ורוצים שנעשה הפסקה לפחות עד שנעמוד על הרגלים מבחינה כלכלית כי כל הנטל הכלכלי והעזרה הנלוות היא באה על חשבונם והם כבר לא מסוגלים יותר.
והאם מותר קונדום במקרה כזה? שהאישה מתנגדת לשתף פעולה עם כל פעולת מניעה.
עזרתכם בבקשה מהו הדין במקרה כזה.

תשובה:

שלום רב,

קונדום זה אסור. זה לא אופציה. אבל כמובן שישנם הרבה אפשרויות מגוונות אחרות שאפשר לעשות למניעה. רק שצריך את השיתוף פעולה של האישה. באופן כללי, הנושא הזה חייב לבוא לידי הסכמה ביניכם. לא משנה אם המניעה עושה בפועל האישה או הבעל, הנושא הזה חייב להיות מוסכם, וכוונתי גם לאישה. כלומר, גם היא אינה יכולה לקבוע עובדות בלי הסכמת הבעל. זה לא הוגן ולא תקין. כשם שאינו המצב היה הפוך שהאישה היתה משוועת למניעה והבעל לא היה מסכים, ודאי שהבעל היה חייב לבוא לקראתה, כך גם במקרה הנוכחי. נסו לשוחח על כך באופן פתוח ובנפש חפצה האחד להבין את השני, ובך להגיע להסכמות.

המון הצלחה ורוב נחת!