ביקור בבית הקברות בתוך השנה הראשונה לפטירה

שאלה:

האם מותר לי ולבני לבקר בבית קברות בו נקבר לפני שישה חודשים בעלי ז״ל

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני מבקש להשתתף בצערכם, מן השמים תנוחמו ומעתה תדעו רק שמחות ונחת.

המנהג הוא שלא מבקרים בבית הקברות בשנה הראשונה למעט התאריכים הנקובים בהלכה, שהם סיום השבעה והשלושים, משום שבשנה זו הנפטר טרוד מאוד בכפרת עוונתיו וטורח בשבילו להמליץ טוב על הבאים לקברו. אבל אם קשה לכם מאוד, אין בכך איסור, והעיקר שלא תבקשו שם שום דבר על עצמכם, רק תגידו את פרקי התהילים שרגילים לומר בקבר.

והמנהג לקרוא את פרקי התהילים הבאים: לג, טז, יז, עב, צא, קד, קל. לאחר מכן אומרים מפרק קיט את הפסוקים המתחילים באותיות השם של הנפטר [ללא שם הוריו], ואחר כך את הפסוקים המתחילים באותיות נ,ש,מ,ה [פרק קיט מסודר לפי סדר אותיות הא' ב']. לאחר מכן יש תפילה בספרי תהילים שמתחילה במילה אנא, שניתן לאומרה שם לאחר אמירת התהילים.

מה שהכי חשוב בשנה זו ובכלל, לעשות מעשים טובים לעילוי נשמתו, כל חיזוק במצוות, או לימדו משניות, אמירת תהילים, הקפדה על הקדיש וכו', זה מועיל לו מאוד מאוד וגורם לו קורת רוח רבה בעולם העליון.

בשורות טובות.