שימוש במצלמות אבטחה בשבת

לכבוד הרבנים שליט"א

אני גר בקומת קרקע
ולפני מספר חודשים היתה אצלי גניבה וכן מספר גניבות בדירות קרקע באיזור
התקנתי מצלמות שנותן רוגע שכאשר שומעים איזה רעש מבחוץ מיד רואים במצלמות שזה לא קשור לדירה שלי וכמובן שגם מרחיק גנבים

כשהתקנתי את המצלמות בררתי לגבי שבת
והמתקין הסביר לי כי המצלמה עובדת רצוף והשמירה שנעשית כל פעם זה עובד בצורה שכאשר מזהה משהו הוא מחליט לשמור כבר כמה שניות קודם כדי שזה יהיה מושלם בשמירה כך שהשמירה לא נעשית ישיר מהפעולה אלא המחשב שומר קצת אחורה
המצלמות בעיקר חשובות לי בשבת
ראשית כי הגניבה אצלי וכן באיזור היו דווקא בשבת וכן כי אין טלפון בשבת ובעיקר כי בליל שבת אני יוצא עם כולם לטיש ורק אשתי נשארת עם תינוקים

יש לציין שבאיזור מורכבים עוד מצלמות כך שחלק גדול מהאיזורים שרואים במצלמות שלי גם המצלמות ההם מצלמות דהיינו שהעוברים ושבים בכל מקרה מפעילים חלק מהמצלמות שבאיזור שידוע לי שעובדות

ראיתי כי מדברים על מצלמות בדרך לכותל וכו
רציתי לדעת מה נפסק למעשה

תשובה:

שלום רב.

גם כאשר המצלמות פועלות רצוף התמונה בהם משתנה לפי הנתונים המשתנים, ולדעת האוסרים יש בכך איסור כותב בשבת לכל הפחות מדרבנן. אולם, המיקל בעת הצורך בענין זה יש לו על מי לסמוך והמחמיר תבוא עליו הברכה.

מקורות:

על הדעות השונות שנאמרו בענין זה והטעמים השונים, ראה מה שכתבנו כאן וכאן בהרחבה.