עיסוק במחשב לפני נטילת ידים בבוקר

שאלה:

האם זה בעיה הלכתית לכתוב במחשב לפני נטילת ידיים? הדבר היחיד שאני יודעת שאסור לעשות נטילת ידיים זה לגעת בנקבים באיברים עם חורים כמו האוזניים, האף

תשובה:

שלום וברכה

אין לעשות שום דבר לפני נטילת ידים, בזוהר החמיר אפילו לא ללכת 4 אמות בלי נטילת ידים או לשהות זמן שלוקח ללכת 4 אמות, נכון שהיום רבים נוהגים להקל בזה ככל שמדובר באותו הביתש כולו נחשב 4 אמות ולא מניחים נטלה ליד המיטה, אבל ודאי לא עוסקים בשום דבר לפני הנטילה, דבר ראשון נוטלים ידים.