למה יצחק רצה לברך את עשו?

שאלה:

שלום,
בפרשה כתוב שרבקה הלבישה את יעקב בבגדי עשיו כד שיצחק יברך אותו
איך יצחק אהב את עשיו יותר? רק בגלל שהוא כיבד אותו?! זה נראה לי מוזר

תשובה:

ודאי שלא. במפרשים האריכו רבות שכיון שהנושא של הברכות הוא בעצם עניני העולם הזה ויתן לך אלוקים מטל השמים ומשמנע הארץ וכו', והענין הוא לקדש את החומר ולחיות את חיי המעשה על פי תורה, סבר יצחק שעשו המחובר לחיי המעשה הוא הראוי ומתאים לכך, וטעה בו שלא ראה את רשעותו, שבודאי לא יממש יעוד זה…

יש הרבה להאריך בענין, אבל זה העקרון.

שבוע טוב