שאלה

שאלה:

שלום,
קודם כל זה לא התרסה כלפי ה' זה הרגשה
ואני רוצה להבין איך זה עובד
שמעתי שאחרי שאדם מת ה' שואל אותו למה לא השתמשת בכלים שהבאתי לך? איפה הספר הזה והזה שהיית יכול להוציא ולא הוצאת?
לדעתי זה לא הוגן השאלה הזו כי אם אני לא מודעת שיש לי יכולות מסויימות?
אם ה' גילה לי בחלום מילא אז הוא יכול לשאול
זה כמו שסבא מביא מתנה לנכד שלו זיכוי 400 שקל לחנות ספרים-החביא לו אותם בחדר ואחרי חודש הוא בא לבקר את הנכד ושואל אותו נו, מה קנית עם ה400 שקל? אז הנכד אומר איזה 400 שקל?
הסבא: שהחבאתי לך
ואחרי זה נותן לו עוד עונש שלא קנה כלום מהכסף שהוא הביא לו

תשובה:

יש הבדל כמובן, אם נדייק את המשל שלך הוא כזה: הסבא אמר לנכד שהחביא לו מתנה בחדר, והנכד העצלן לא חיפש… על כזה דבר ודאי צודק הסבא בכעסו ובעלבונו…