מדליק בחלון – להדליק גם בפתח הגינה?

שאלה:

שלום רב, הוריי מדליקים חנוכיה על אדן החלון הפונה לרחוב. רציתי לשאול אם יש בעיה להדליק אחר כך חנוכיה נוספת בפתח הגינה, כמובן בלי ברכה, לפרסום הנס?
תודה רבה.

תשובה:

אין בעיה, ואדרבה יש בזה הידור מצוה, כיון שיש שסברו [הגרי"ש אלישיב ועוד] שגם בזמנינו החצרות הפרטיים יש להם דין "חצר של דיורים" האמורה בגמרא, ולדבריהם מקום הדלקה הוא דוקא בפתח הגינה הפרטית הפונה לרשות הרבים. לכן, הגם שיש חולקים ואין לסמוך ולהדליק רק שם, ולהרבה דעות אין בזה קיום מצוה, ודאי עד כמה שאתם מדליקים בחלון, יש הידור להדליק גם שם ללא ברכה.

חנוכה שמח.