האם לפרודה מותר לצאת לשידוכים?

שאלה:

בעלי עזב את הבית ופתח תיק ברבנות.. אני רוצה לשאול האם בתור אישה פרודה מותר לי לנסות להכיר מישהו בשידוך/ להיות בקשר עם גבר אחר למטרת חתונה כמובן , או שאני צריכה לחכות רק אחרי הגירושין?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להמתין, חלילה לאשה נשואה לצאת עם גבר זר, אין לך פריצות גדולה מזו, והדבר עלול להביא למכשול של איסורים חמורים מאוד. תמתיני לגט ותעשי זאת בקדושה.

שיהיו בשורות טובות ורק שמחות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיתי בשאלה אחרת שעניתם לגבר שהוא פרוד שאין איסור לחפש קשר עם אישה אחרת למטרת נישואין עתידיים אולם חיביים לשמור על גדרי הצניעות וכו'..
    האם זה שונה מגבר לאישה? בגלל החשש לאיסור של אשת איש?

  2. אינני יודע לאיזו תשובה הכוונה, נכון שיש הבדל גדול בין גבר לאשה, כי גבר נשוי שחלילה מקיים קשר עם אשה פנויה אינו עובר באיסור אשת איש אבל להיפך יש כן איסור כזה, אישית אני חושב שגם גבר לא יעסוק בכך כל עוד זה לא רלוונטי.