שים שלום במקום שלום רב ולהיפך

שאלה:

שלום,
אם אמרתי בשחרית שלום רב במקום שים שלום, מה הדין?
תודה רבה.

תשובה:

בדיעבד יוצאים ידי חובה בשתי הנוסחאות.

מקורות:

משנה ברורה סי' קכז ס"ק יג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צהריים נפלאים למשיבים החשובים

    הרב פינשטיין חולק
    https://din.org.il/2010/08/01/%d7%94%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c-%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%a8%d7%91/

    אשמח להבין בבקשה למה תיקנו שפעם אומרים כך ופעם כך, כדי שאבין מתי אומרים כך ומתי כך

    מה הכוונה
    כִּי בְאוֹר פָּנֶיךָ נָתַתָּ לָּנוּ ה' אֱלֹהֵינוּ
    תּוֹרָה וְחַיִּים, אַהֲבָה וָחֶסֶד, צְדָקָה וְרַחֲמִים, בְּרָכָה וְשָׁלוֹם
    מתי הוא נתן את זה?
    ומה הכוונה לשים "עלינו"

  2. הרב המשיב שם ענה קצת בקיצור ולכן לא הובן, דברי האגרות משה אמורים שם קודם שסיים את הברכה ומחדש שאף באופן זה במנחה לא יחזור כי יש דעות בין הפוסקים, אבל לאחר שסיים הברכה ודאי אינו חוזר.
    שים שלום יש בה שש בקשות כנגד הבקשות שבברכת כהנים, לכן מתי שיש ברכת כהנים אומרים שים שלום.
    בכל יום ויום הוא נותן לנו את כל אלה.