ילד שנולד מאישה שאסורה לבעלה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אישה שזינתה תחת בעלה והולידה ממזר וחזרה והולידה ילד נוסף מבעלה- מה דינו של הילד הנוסף האם הוא ממזר?

תשובה:

שלום רב,

ממזרות זה רק כאשר הילד נולד כתוצאה של איסורערוה או איסור כרת. או שאביו או אמו הם ממזרים או ספק ממזרים. לכן, במקרה זה שהאישה ילדה ממזר והיא נאסרה לבעלה אין זה איסור כרת או ערוה אלא איסור סטוה לבעלה שזה איסור לאו או גם עשה ולכן הילדים שיוולדו מבעלה באיסור אינם ממזרים.