חידה בשולחן שבת עם קציבת תשלום

שאלה:

האם מותר בשבת לשאול שאלה בדרשה , ולומר שמי שיודע יקבל 100 שקל ?
האם מותר לומר?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין נראה שמותר, כמו כל אותן דוגמאות שנתנו בזה הפוסקים בסי' שו סעי' ו לגבי צרכי מצוה, צדקה ושאר עניני מצוה שמותר לפסוק להם שכר בשבת. אבל אם אפשר להמנע ולומר שיקבל פרס נכבד ולא להזכיר סכום של כסף, יהיה יותר מהודר. אגב, לא צריך לחנך את הילדים לכאלו סכומים… חמי היה אוהב מאוד לחוד חידות, והיה נותן תמר למי שיודע… התמר הזה נעשה משהו מאוד מתוק בזכרון של כולם וחלק מההווי המשפחתי עד היום…