המשך לגבי הסופלה

שאלה:

מה המסקנא הסופית? אני אשכנזיה זה מותר או אסור?

תשובה:

לאשכנזים בכל מקרה יש להחמיר ככל שיש שוקולד בפנים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מישום מה? נולד? או בישול? אם זה בישול אז אין בישול אחר בישול אם זה נולד אז זה לא נולד כי קראתי בשש"כ שאם אפשר לאכול משהו לפני שהוא נולד אז כשהוא נולד זה לא בעיה כמו ג'לי של דג שיש כאלה שאוכלים אותו כשהוא ג'לי אז מותר לחמם את הג'לי שיהיה נוזל זה הדוגמא שכתובה שם

  2. הראשון לציון חשש לבישול, הנושא אינו בישול אחר בישול אלא שהעוגה אינה אפויה לגמרי, אני מקווה שעיינת בקישור שכתבתי, ולגבי האשכנזים להם יש חשש נולד כמו שמבואר בשו"ע בסי' שיח בסופו לגבי פשטידה שיש בה שומן.