ברכה על ג׳חנון מוכן של חברת ״חמסי״

שאלה:

כבוד הרב, יש ג׳חנון שמגיע מוכן רק צריך לחמם אותו, כתוב ״אפוי, חמם והגש״ הג׳חנון הוא באריזה אדומה של חברת ״חמסי״ רציתי לשאול את הרב אם יש בו דין קביעות סעודה או שהוא לעולם מזונות ועל המחיה, אם אפשר לפי פסקי הגרע״י תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני לא רואה כל צד שלא יהיה בו קביעות סעודה, מדובר על בצק ממש מוצק, כל הסיבה שהוא מזונות ולא המוציא זה בגלל שהוא נילוש בהרבה שמן ביחס למים, אבל מצד המירקם שלו הוא יכול היה להיות אפילו לחם, כך שודאי יש בו קביעות סעודה.

שבת שלום.