תשלום סכום גדול מהצפוי עבור שעות טיפול

שאלה:

בס"ד

כ"א מרחשוון תשפ"א

שאלה

בשילהי קיץ העעל"ט הפניתי את אחי החתן להדרכת חתנים אצל מדריך מפורסם , סוכם מראש על תעריף לפי שעות, אמנם נאמר כי בדרך כלל הדרכה נעה בין 18 עד 24 שעות ומתחלקת לשליש הליכות שליש הלכות ושליש אישיותית , בכל זאת נאמר והודגש כי המחיר נקבע לפי שעות ,
בתקופת ההדרכה עלה עוד כל מיני נושאים הקשורים להכנה לנישואים כגון יכולת הבעה רגשית שהחתן התקשה בזה וכן היותו יתום מאם מגיל צעיר ואביו בנה בית חדש עם אימא חורגת שלא ממש הסתדר אתה כל זה הוסיף שעות ובהתאם הרבה במחיר
יצוין כי כל תקופת ההדרכה המדריך היה בקשר רצוף עם בני המשפחה על התפתחות והתקדמות של החתן כך שאין כאן ספק על קיום שעות הנוספות , וכן אין כאן טו"מ על איכות וטיב ההדרכה
זאת יש לומר כי איש מטעם המשפחה הוא אשר דיבר וסיכם בשם המשפחה מראש ועד סוף והם סומכים על ישרותו על פיו יושק
שאילת המשפחה האם הם מחויבים לשלם מלוא השעות או יש אולי לטעון שלא שמו לב כי השעון מתקתק הפנקס פתוח והחנווני מקיף ובעה"ב דוחק
אנו מסכימים כי הבד"ץ יורנו עדה"ת כדת מה לעשות

נ.ב. אני מוסיף כאן ע"פ בקשת האח שכשבקשתי את אישור המשפחה אמרתי להם ע"פ דברי המדריך שזה יעלה בסביבות 7000ש"ח ע"פ החשבון ולכן הסכימו אך למעשה זה הסתכם בכ-10,500 ₪ ועל כך לא הסכימו מראש אך רצונם לדעת את ההלכה וע"פ יתנהגו,
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה,

המדריך התנה שהתשלום יהיה לפי שעות, והמדריך לימד שעות נוספות בהסכמת החתן, ועזר לחתן מעבר לחתנים אחרים, והתברר שחתן דנן צריך הדרכה יותר יסודית, ולכן חייבים לשלם לו את מלוא השכר – לפי השעות שהמדריך לימד.

בהצלחה.