פסולת במסננת בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
בכיור של המטבח שבו אני משתמשת לצורך שטיפת ונטילת ידיים בשבת קודש , בשבתות יש פסולת (שאריות מזון ) במסננת בכיור שיש בה חורים קטנים. האם אסור לפנות משם את הפסולת לפח , והאם ניתן ליטול ידיים כשהפסולת שם ?
אני שואלת בגלל שיש מעין סינון כלומר הפסולת קצת מפריעה למים לצאת מהחורים אך בכל זאת המים יורדים לשם אך עוברים דרך הפסולת. האם זה מותר ללא חשש ?

תשובה:

מותר לנקות את הכיור כדי שיהיה נעים בבית, ככל שזו המטרה, גם אין חשש בורר בנטילת ידים לכיור עם פסולת, כיון שאין בורר בפסולת מתוך פסולת.