מניין חצר בקורונה

שאלה:

שלום לכבודכם
מתפלל אני במניין חצר שאין בו ס"ת קבוע. יש לאחד השכנים ספר והוא מוציא אותו רק בשבתות ובשני וחמישי (איני יודע אם עובדה זו רלוונטית לשאלה אז שואל בכ"ז).
לעתים אני ניגש כש"צ.
השאלה: בתפילת מנחה מה לעשות בדיוק מבחינת תחנון.

תשובה:

אין לומר תחנון במקרה כזה, זה נחשב שאין שם ספר תורה. אפשר כמובן לומר את המזמור אבל ללא נפילת אפים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לצערי התשובה לא ברורה במקרה זה.
    לא ברור לי מה מוגדר תחנון שאין לומר ומהו המזמור. איש פשוט אני.
    האם לומר אשמנו בגדנו
    קל ארך אפיים וי"ג מידות
    הדבר היחיד שהבנתי שכנראה יש לומר ויאמר דוד עד הסוף בעמידה וללא הרכנת הראש.