לרשום שעות כדי להוציא זכאות מהעירייה

שאלה:

סייעת שעובדת מטעם העירייה (הוראה מתקנת) ומקבלת שכר פעם בחודש על בסיס 5 שעות שבועיות שלכך זכאים ההורים של הילדה. ההורים רשמו את תאריך תחילת העבודה חודשיים קודם התאריך שבו באמת הסייעת החלה לעבוד, וזאת משום שכבר מאז היו זכאים לקבל סיוע זה, אלא שעדיין לא מצאו סייעת מתאימה.

ההורים אמרו לסייעת שתיקח את הכסף הזה (של אותם חודשיים) לעצמה (הכסף מגיע מהעירייה ישירות לסייעת) ובעבור כך אם הם יצטרכו בעתיד שעות נוספות היא תשלים להם על סמך זה.

מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להקל בדבר להוציא את הכסף לטובת הסייעת.

בהצלחה.

מקורות:

לרשום שעות פקטיביות או להוציא משכורות לחינם ללא עבודה – אסור. אולם במקרה הנ"ל ההורים היו זכאים למימון, והם לוקחים את הכסף לצורך עבודה של שעות נוספות, ולכן יש להקל בדבר.