חלב נכרי וישראל באותו גלידריה

שאלה:

שלום הרב,
האם אפשר לאכול גלידה חלב ישראל בגלידריה שמוכרים בה גם גלידה עם חלב נכרי?(גלידה גולדה)
האם בגלל שהם מדגישים שזה חלב ישראל הם לא יערבבו את הכלים והגלידה?
אם הגלידה באה במשלוח ואין לי דרך לבדוק ששום דבר לא נוגע בשום דבר, אפשר לאכול?

תשובה:

אין סיבה שיתערבב, אבל קשה לי להאמין שמוכרים שם גלידה בכשרות טובה, אם יש שם גם חלב נכרי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המון בגלידה, חומרים מייצבים ג'לטין מהחי, חומרים משמרים וכו', היום בכל מוצר מתועש יש המון רכיבים מכל העולם, אינני אומר שאסור לאכול רבנות מקומית, רק ציינתי שמי שיכול להקפיד על כך כדאי מאוד, בפרט גלידה שאינה צורך קיומי… מה שאתה אוכל בבית כבחור צעיר במקום מרוחק ואין לך אפשרות עכשיו להחמיר יותר זה דבר אחר, אבל גלידה תקנה בהכשר טוב… אם אתה רוצה כמובן להחמיר..