עליה לקבר בהריון

שאלה:

שלום היארצייט של אבי מתקרב ואני בתחילת הריון. רציתי לשאול אם מותר לי לעלות לקבר? הייתי מעדיפה לא להצטרך לספר לאנשים שאני בהריון ולכן אני לא עולה אבל אני באמת רוצה לדעת עד כמה הענין חשוב מבחינת ההריון.

תשובה:

שלום רב.

אין מקור קדום בהלכה לשאלה זו האם מותר לאשה בהריון ללכת לבית קברות, אך נשים רבות בקהילות ישראל נהגו שלא לעלות לבית קברות כאשר הם בהריון ומנהג ישראל תורה וכבר כתבו ראשונים שאין לדחות מנהג נשים (בשו”ת השיב משה או”ח סימן י”ג הביא כך בשם הרשב”א – כלומר, מנהג בן יותר מ800 שנה).

אמנם כאשר יש צורך כגון באזכרה של הורים או לקברי צדיקים אפשר להקל ולעלות לבית הקברות בהריון.

מקורות:

ראה בשו”ת מנחת יצחק חלק י’ סימן מ”ב אות ב’ שהאריך להביא מקורות למנהג זה קצת בדרך דרוש, וראה גם בברכי יוסף סימן שמ”ג סק”ד.