לצאת באמצע התפילה כדי ללכת לעבודה

שאלה:

שלום רב
אני מתפלל שחרית במניין ולאחר הקדושה חולץ תפילין ויוצא לדרכי כדי להספיק להסעה ומשלים את שאר התפילה בעבודה ללא תפילין לאור כל זה האם זה בסדר ?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי זה לא לכתחילה, ועדיף להתפלל בצורה רגועה וטובה ולהסיר את התפילין במקום המיועד לכך בהלכה, לא לפני הקדיש שאחר ובא לציון וכו', אלא שאם אין לך מנין מוקדם יותר, וכפי המצוי היום שהנץ מאוחר וזה מה שמסתדר לך, זה בסדר.

שיתקבלו התפילות.